Celantus

Huippuperiyttäjä Celestialin ensimmäinen poika Suomessa.

Celantus

Oldenburg 170 cm s.2013
Täysiverisyysaste 41,99%


Hyväksytty FWB-jalostukseen I-kantakirjaluokkaan
Oripäivät 2016 paras 3-vuotias
Oripäivien 2018 paras ori BIS

Celantus on hyvää urheiluhevostyyppiä edustava, jäntevä ori. Sen laukassa on hyvä rytmi, laukka on elastista, voimakasta ja siinä on hyvä tasapaino. Orilla on hypyissä hyvä ja voimakas ponnistus, se avaa hyvin takaa ja käyttää hyvin selkäänsä, sillä on hyvä kapasiteetti. Luonteeltaan se on erittäin mielyttävä ja rauhallinen keskittyen tehtäviinsä ja työskennellen positiivisella asenteella.

Celantus Sukupostissa

Hinnasto

Hinta: 290e/kausi, varsamaksu: 600e
siirtomaksu: 65e/siirto

KS-Tallilla siemennettäsessä siittolaell.maksu: 390e/kausi

Sukupuu


Cellestial

Isälinja


Oriin isä Cellestial kuuluu Saksan kymmenen parhaan periyttäjä oriin joukkoon. Sen jälkeläiset ovat menestyneet loistavasti esteradoilla (jälkeläisindeksi 155) ja hyvänä liikeperiyttäjänä on sen kouluindeksikin (116)esteoriiksi kohtuulisen korkea. Cellestial on kilpaillut itse menestyksekkäästi GP-luokkiin saakka. Cellestialin voittoisa kilpailu-ura alkoi jo nuorten hevosten luokista, joissa se oli 5-,6-vuotiaana lähes lyömätön. Ori olikin Saksan menestynein 5-vuotias. Sekä viisi- että kuusivuotiaana se sijoittui Bundeschampionaatin finaalissa ja oli Nuorten hevosten MM-kilpailuissa Lanakenissa kärkisijoilla vuosina 2002 ja 2003.

Cellestialilla on jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä 22 ja Statsprämier-tammoja 15 kilpailurekisteristeriin on merkitty 292 jälkeläistä, joista 66 on kilpaillut vaikeissa luokissa.

Heidewitzka

Emälinja


Celantuksen emä Heidewitzka tulee menestyksekkäästä Heida-tammalinjasta, josta on syntynyt useita jalostusoreja ja lukuisia kansainvälisesti menestyneitä kilpahevosia.

Heidewitzka itse on kilpaillut nuorten hevosten esteluokkia. Heidewitzkan emällä Heidedankella on yhteensä viisi jälkeläistä, jotka kaikki ovat esiintyneet kilparadoilla. Ruuna Chupa Chup on sijoittunut vaikeissa 150-luokissa ja jalostukseen hyväksytty ori Z7 Cordanos V on sijoittunut 140-tasolla.

Heidewitzkan emänemällä Heidebluetella on silläkin yksi kantakirjattu orijälkeläinen, 2010 syntynyt Livestream.


"Maailman ensimmäinen" Celantuksen jälkeläinen syntyi 17.4 esteratojen menestystammalle Sultana D (Indorado - Glendale).
Onnittelut tammavarsan omistajille LRK taustajoukoissa!

Oldenburgori Celantus (Celestial - Catoki) oli 2016 kesällä suosittu tammojen keskuudessa. Celantus oli Suomen suosituin ratsu-ori kaudella 2016 58 tammalla. Eikä vähiten hurmurisilmiensä ansiosta :)
Myös tiinehdyttävyys on ollut erinomainen!

Hienoluonteinen holsteinori Celantus (Celestiall - Catoki) saapui KS Tallille viettämään ensimmäistä siitosoriin kesää. Teki vaikutuksen heti meihin kaikkiin! Jopa russeleihin...