Concreto

Huippusukuinen holsteinori: Parhaasta emälinjasta!

Concreto

Holstein 168 cm s.1998
Täysiverisyysaste 42,77%


Saksassa Prämier-palkittu GP esteori, Kestosuosikki Suomessa!
Kantakirjattu jalostusluokkaan I

Mittavan kilpailu-uran tehneellä Holstein-ori Concretolla on 63 sijoitusta aina kansaivälisiin 150-luokkiin saakka ja sen jälkeläisistä jo 14 on sijoittunut kansaivälisissä luokissa.

Viiden astutuskauden jälkeen uskallamme myös kehua Concreton siemenen laatua. Ori on tiinehdyttänyt erinomaisesti jopa ns. epätoivoisia tammoja.

Kantakirjattu Holstein, Oldenburg international, Rheinland, bwp ja FWB 1-jalostuluokkaan

Concreto on hyväksytty vuonna 2000 prämier-palkittuna holstein-Kantakirjaan. Se myytiin huutokaupan kalleimpana Belgiaan, jonne se sai jalostusoikeuden 2001. Oritestin Concreto suoritti Saksassa vuonna 2003. Conreto on hyväksytty lukuisiin eri kantakirjoihin ja sen vuoden 2013 FN-jälkeläisindeksi on esteillä 137. Jälkeläisindeksi on huomattavan korkea siihen nähden että ori on keskittynyt koko elämänsä enemmän kilpailemiseen kuin jalostukseen. Sillä on itsellään kausilta 2005-2011 kaikkiaan 63 sijoitusta aina kansainvälisiin vaikeisiin luokkiin saakka. Vaikka oriin jälkeläismäärä on pieni on joukossa jo vaikealla-tasolla kilpailevia jälkeläisiä.

Concreton suvussa yhdistyvät ideaalilla tavalla erinomaiset urheiluhevoslinjat ja se edustaakin tyypiltään mitä parhaimmin modernia urheiluhevosta.

Concreto Sukupostissa

Hinnasto

Hinta: 290e/kausi, varsamaksu: 600e
siirtomaksu: 65e/siirto

KS-Tallilla siemennettäsessä siittolaell.maksu: 390e/kausi

Sukupuu


Contender

Isälinja


Concreton isä on legendaarinen Contender, joka on hyväksytty Holstein-kantakirjaan. Contenderin jälkeläisindeksi on 149 ja sillä itsellään on lukuisia sijoituksi 150 cm -tasolla. Ori on jättänyt jälkeensä 127 kantakirjattua orijälkeäläistä ja sen jälkeläisten yhteenlaskettu voittosumma on yli 7,7 milkoonaa euroa.

Hafolian

Emälinja


Concreton emän Hafolian stamm on 173. Tämän tammaperheen varmasti tunnetuin edustaja on Capitol I, jonka emä Folia on Concreton isoäiti. Folia on varmasti yksi holsteinjalostuksen merkittävimmistä tammoista. Sen tunnetuimmat pojat ovat Capitol- veljekset I, II ja III sekä jalostusoriit Latus I ja Latus II. Folian tammajälkeläinen U-Capitola on sekin muodostunut merkittäväksi periyttäjäksi. U-Capitola on emänä sellaisille jalostukseen hyväksytyille oreille kuin Landcapitol, Lord Capitol ja Quite Capitol. Kaiken kaikkiaan tämä tammaperhe on tuottanut 33 hyväksyttyä jalostusoria, joista varmasti tunnetuimpia ovat em. lisäksi Quiet Easy II ja II sekä kouluori Dream of Glory.

Concreton jälkeläisnäyttöä

Concreton jälkeläiset ovat menestyneet kilparadoilla loistavasti

Cassander van het Bremhoff oli Belgian paras hevonen 5-, 6- ja 7-vuotiaana. Se on hyväksytty oldenburg-kantakirjaan.

Colorado (Concreto-Cannonball) voitti Lake Placidissa 75.000 $ GP -luokan.

Tämän lisäksi jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti ikäluokkakilpailuissa.Concreton ensimmäinen varsaikäluokka Suomessa syntyi 2015. Näiden joukosta löytyy EBEF-näyttelyn Best in Show orivarsa Con Corde (e. Limbola des Fontaines).

Ori periyttää vahvasti varsoihin omaa hienoa laukkaa sekä hyvää, vahvaa rakennetta!

Kantakirjalausuntoa

Hyvää urheiluhevostyyppiä edustava ori, joka on kilpaillut vaikeissa esteluokissa. Myös oriin jälkeläiset ovat sijoittuneet vaikealla tasolla.

Ori merkitään FWB-kantakirjaan I jalostusluokkaan ja sille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.

Isän esteindeksi 149 (99 %), jälkeläisten voittosumma 7,68 me. Kilpailleita jälkeläisiä 23, startteja 337, S-sijoituksia 4. Colorado (Concreto – Cannonbal), BWB hyväksytty, kv-sijoituksia, Cassander van det Bremhoff, Belgian paras nuori 5-, 6- ja 7 –v., hyv. oldenburg, Concretop Conquest, sij. S-tasolla. Holst. tammalinja 173. Emänemä 3 jälk., kilpailleita mm. K-Folia (Constantina 3).

Hyväksytty holstein, BWB, Rheinland.

Oritesti 2003, esteindeksi 113,78, koulu 96,02, yht. 102,90 Esteindeksi 137 (77 %)

Orilla kilpailutuloksia 2005-2010, 156 starttia, 63 sijoitusta, joista 6 sijoitusta S-tasolta.

Klein Roscharden 04.08.2010