Laitumet

KS-Tallilla on 25 hehtaaria laitumia. Laitumiin on panostettu, koska kesä on kasvatuksen kannalta tärkeää aikaa. Kaikki hevoset pääsevät laitumelle. 1-vuotiaille orivarsoille on oma laidun. 2 ja 3-vuotiaat ovat omassa laumassaan. Nuoret tammat (1-3-vuotiaat) ovat omassa laumassa. Astutettaville tammoille on omat yhteislaitumet joihin laitetaan maximissaa 10 tammaa samaan laumaan. Varsallisille tammoille on oma laumansa. Laitumia lannoitetaan ja niitetään, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa. Joka vuosi vanhentuneet nurmet uusitaan.

KS-tallilla kasvatetaan

FWB-HEVOSIA

Eeva-Liisa Penttilän ja Esko Muttosen KS-Talli on aloittanut toimintansa vuonna 1983. Tuolloin Eeva-Liisa Penttilä hankki talliinsa Hyvinkään Kittelään ensimmäisen siitostammansa Trixien (i.Götz ei.Winkel). Hannoverilaisella Trixiellä on Suomen oloissa ainutlaatuinen kilpailu-uran estehevosena. Jokainen 70-luvulla esteratsastusta seurannut muistaa tulisen taistelijatamman esitykset Christopher Wegeliuksen ratsastamana voittaen mm. Finn Derbyn.Trixien ensimmäinen varsa oli ori

Königin´s Sohn KS (i.Argwohn II) joka syntyi 1985.

Königin´s Shon KS

Königin´s Sohn KS on KS-Tallin ensimmäinen kasvatti ja koko kasvatuksen tukipilari. Lähes koko KS-Tallin jalostus nojautuu tähän oriiseen ja sen sukulinjoihin. KS-tallille on syntynyt n. 35 FWB (Finnish Warmblood) varsaa sekä lisäksi suuri joukko täysihoitotammojen varsoja. KS-Tallilla varsat kasvavat pihatossa. Luonnonmukaisesta pihattokasvatuksesta on KS-Tallilla jo 10 vuoden hyvät kokemukset. Siitostammoiksi KS-Tallille on aina valittu poikkeuksellisen hyvät kilpailunäytöt omaavia tammoja. Tämä onkin KS-Tallin kasvatuksen ohjenuora: Hyvät suoritushevoset jättävät hyviä suoritushevosia.

Pihattokasvatus

KS-Tallilla on varsoja kasvatettu pihatoissa jo 13 vuoden ajan. Koemukset pihattokasvatuksesta ovat hyvät. Varsoista kehittyy sosiaalisia laumassa. Ikäistensä seura on hevoselle yhtä tärkeää kuin ihmislapsellekin. Luonteessa mahdollisesti esiintyvät ”särmät” hioutuu laumassa ja varsoista kasvaa helposti käsiteltäviä hevosia, sanovat Esko Muttonen ja Eeva-Liisa Penttilä. -Lisäksi pihatossa kasvaneista varsoista kehittyy lihaksikkaita ja sitkeitä. Lisäksi niiden koordinaatio on selkeästi parempi kuin karsinassa kasvaneilla. KS-Tallin varsoilla on läpi talven korsirehua saatavilla koko ajan ja niille syötetään väkirehua kaksi kertaa päivässa. Lisäksi ne madotetaan joka toinen kuukausi ja samalla suoritetaan kavioiden huolto. KS-tallille otetaan mahdollisuuksien mukaan myös ulkopuolisten omistamia varsoja hoitoon.

KS-Talli

 

 

KS-Talli - Annilantila

 

Luopioistentie 1527,  SAPPEE / HAUHO

 

eevaliisa.penttila@kstalli.fi     Tel: Eeva-Liisa Penttilä 0400 888 130     Tel: Esko Muttonen 0400 484 384